• PACHET PROMO ENDO 2 + CADOU

PACHET PROMO ENDO 2: CresoTin (analog Rockle's) + EDTAle gel cu peroxid 5ml + CalceTin Endo + Antiseptic lichid nr 2 (analog Parcan) concentratie 3 % - 100ml + Eugetin (analog Endomethasone) + CADOU


CresoTin (analog Rockle's)

Prezentare: Lichid (sticla) 15ml

Contine: fenol,formaldehide – antiseptice. Actiunea lor are ca rezultat denaturarea proteinelor de microorganisme, fapt care furnizeaza proprietati antiseptice ,mumificare profunda si de asemenea sterilizarea canalului dentar. CresoTin lichid  este produs pentru folosirea in matrici biologice agresive cu temperaturi cuprinse intre 32-42 C (in cavitatea bucala la temperaturi 36-38 C si umiditate 60-90 %)

Indicatii de utilizare:

CresoTin lichid  este un antiseptic folosit:

 • in tratamentul canalelor dentare infectate
 • tratamentul pulpitelor acute
 • ca agent antiseptic in timpul rezectiei apicale 

Avantaje:

 • actiune antiseptica puternica   
 • mumificare profunda
 • sterilizarea completa a canalelor dentare
 • reducerea semnificativa a durerii, actiune anti-inflamatoare si anti-alergica
 • sticluta prevazuta cu pipeta

Instructiuni de folosire:

 • Cresotin lichid se aplica utilizand conuri de hartie absorbante sau bulete (mese) inguste, saturate in prealabil cu lichid si usor presate pentru a evita scurgerea in preparatie.Se lasa in orificiul canalului dentar sub un pansament temporar timp de 2-3 zile
 • Dupa aceasta perioada conurile sau buletele folosite se vor indeparta. Se recomanda sigilarea canalului steril cu Cresotin pasta . Dupa obturarea canalului este necesara izolarea cu ajutorul cimenturilor glasionomer si restaurarea coroanei dentare.

Efecte adverse:

 • Daca conditiile de depozitare si transport sunt corespunzatoare si instructiunile de administrare sunt respectata ,nu exista efecte adverse.

Depozitare : A se mentine la loc uscat si racoros (5-25 C).

Termen de expirare : 3 ani de la data manufacturarii.

Atentie: Evitati contactul cu ochii.In caz contrar clatiti cu multa apa si solicitati medicul de specialitate.

 

Eugetin

Material pentru sigilarea canalelor radiculare pe baza de oxid de zinc, calciu si eugenol.

Similaritati: Endomethasona Septodont

Prezentare: pulbere 14gr + lichid 10ml

Avantaje:                                                                                     

 • sigilarea canalelor cu conuri de gutaperca prin metoda de condesare laterala                                             
 • reducerea semnificativa a sensibilitatii periapicale (contine dexametazona 0.01%, acetat de hidrocortizon 1%)                          
 • se amesteca usor si ramane flexibil 2 - 3 ore                   
 • efect puternic bactericid din cauza timolului                                                                                       
 • pentru canale dense si umplerea microtubulilor               
 • solubilitate scazuta (0.5%), garanteaza umplerea radacinilor
 • radioopac
EDTAle gel cu peroxid 5ml

Gel EDTA cu peroxid pentru detectarea si largirea canalului radicular. Utilizat pentru largirea mecano-chimica  si ca antiseptic in cazul canalelor cu morfologie complicata.

Prezentare: Gel (seringa) 5ml

Compozitie: EDTAle gel contine EDTA (17%),peroxid, agent de formare gel si filer. Dupa ce a fost aplicat pe dentina ,componenta principala EDTA, formeaza impreuna cu acesta un complex care indeparteaza tesutul dur si faciliteaza tratamentul canalelor ”greu de gasit”, calcaroase.

Atunci cand gelul cu peroxid este combinat cu solutie hipoclorit de sodiu se formeaza o spuma care ajuta la indepartarea tesuturilor infectate ale pulpei si a resturilor de dentina. Tratamentul are ca rezultat curatarea si albirea suprafetei dintelui.

Gelul este un bun unguent pentru instrumentele endodontice iar baza sa solubila face posibila o curatare rapida si usoara a canalelor cu apa.

Materialul este produs pentru a fi utilizat in martici biologice agresive la temperaturi cuprinse intre 32C si 42C (in cavitate bucala la temperaturi cuprinse intre 36 si 38C si umiditate 60-90 %)

Instructiuni de folosire:

 • Inainte de aplicare, dintele trebuie izolat iar cavitatea pulpara curatata. Orificiul canalului va fi spalat cu solutie hipoclorit de sodiu (1-3%) si se va aplica gelul pe instrumentele endodontice. Cu ajutorul acelor K files sau reamers, prin manevre delicate se va obtine formarea spumei in canalul dentar. Dupa tratamentul primei jumatatii din lungimea canalului, trebuie indepartate resturile rezultate si spalat cu solutie de hipoclorit de sodiu. Apoi aplicati  gelul EDTA pe instrumentele endo pentru largire si mentinere.
 • Daca este necesar operatiunea poate fi repetata. Apoi canalul va fi spalat, pentru a opri formare de spuma, cu ajutorul solutiei de hipoclorit de sodiu. La final canalul va fi spalat cu apa distilata.

Atentie: Nu lasati gel in canalul radicular!

Depozitare :

A se mentine la loc uscat si racoros (5-25 C).Este posibila expunerea de scurta durata la temperaturi cuprinse intre –10 si 30 C

Termen de expirare: 2 ani de la data manufacturarii.

Atentie: Evitati contactul cu ochii.In caz contrar clatiti cu multa apa si solicitati medicul de specialitate.

Precautii: A se folosi cu maxima precautie la pacientii alergici..

Efecte adverse : daca conditiile de depozitare si transport sunt corespunzatoare si instructiunile de administrare sunt respectata, nu exista efecte adverse.

 

CalceTin Endo

Pastă de canal pe bază de hidroxid de calciu

Indicatii pentru utilizare:

 • Pulpite ireversibile.
 • Tratamentul conservativ al tuturor formelor de parodontită cronică
 • Apexificare și apexogeneză

Avantaje:

 • Efect antibacterian superior (pH 12,8) și radioopacitate
 • Asigurarea conditiilor pentru cresterea si formarea radacinii dentare
 • Pasta este ușor de îndepărtat de pe canale, dacă este necesar
 • Varfurile de aplicare (0,52 mm) permit infuzia de pastă direct în canal .
 • Seringa cu piston întărit, mâner confortabil și Luer-Lock,asigura un mod de lucru confortabil

Compozitie si farmacologie clinica:

Calcetin Endo conține hidroxid de calciu, umplutură hidrofilă și plastifiant.

Hidroxidul de calciu inclus în compozitie creează un mediu alcalin (pH 12,8), care asigură efect antibacterian de durata și are ca rezultat formarea unei bariere de ciment dentar, creând condiții pentru creșterea și formarea rădăcinii, restaurarea osoasa și a țesuturilor periapicale ,marind capacitatea de regenerare a pulpei și stimuland formarea dentinei secundare.

In cazul obturatiilor provizorii la pacienții adulți Calcetin aduce rezultate in îmbunătățirea condițiilor și diminuarea modificărilor periapicale într-un interval de timp de 3 la 5 săptămâni cu schimbarea pastei ae 2-4 ori în acest termen.

Nu există complicații la aplicarea accidentala pe vârful rădăcinii dentare.

Aditivii radiooptici fac materialul impenetrabil pentru fasciculele cu raze X, prin urmare este ușor de supravegheat radiologic.

Materialul dentar CALCETIN este produs pentru utilizare în matrice biologică agresivă cu temperatura  între 32 ° C și 42 ° C (în cavitatea bucală la temperatură (37 ± 1) ° C și umiditate 60-90%).

Administrare:

In cazul apexificarilor dinților cu creșterea neuniformă a rădăcinii , pasta se introduce în canalul uscat și se umple temporar cu ciment ionomer de sticlă. Tratamentul se efectuează sub controlul cu raze X.După  3-4 săptămâni, pasta va fi schimbata în canal cu una proaspătă.În 2-3 luni de tratament, condiția parodontiului este verificată radiologic. Este necesar să se introducă în mod repetat porțiuni proaspete de pastă în canalul  timp de 1 pana la 3 luni înainte de formarea completă a barierei apicale .Dupa ce aceasta este formata se poate face obturatia finala de canal .

Pentru tratamentul parodontitei cronice  În canalul radicular pregătit, trebuie să inserați pasta CALCETIN. Pasta trebuie izolata cu buleta uscata de bumbac dupa care dintele este sigilat cu ciment ionomer pentru o perioada de 7-10 zile. În funcție de rezultate, tratamentul este continuat prin schimbarea materialului cu o porție nouă sau dupa caz se efectueaza obturatia definitiva a canalului radicular.

La tratamentul de conservare al parodontitei cronice și, de asemenea, în cazurile de perforare a canalului rădăcinii după

aplicarea pastei CALCETIN si dupa trecerea a 3-6 saptamani este posibil sa se efectueze obturatia definitiva de canalul.

Atenţie! După utilizare este necesară ștergerea vârfului seringii cu o buleta de bumbac și închiderea , deoarece pasta se întărește la orificiul de prindere al seringii în aerul liber. Închideți produsul după utilizare.

Prezentare: seringă (2 g), vârfuri de dozare din plastic

Depozitare:

A se păstra la o temperatură cuprinsă între 5 ° C și 25 ° C. Nu utilizați după data de expirare.Perioada de valabilitate: 3 ani de la data fabricației.

 

Antiseptic lichid nr 2 (analog Parcan) concentratie 3 % - 100ml

Prezentare: solutie pe baza de hipoclorit de sodiu  3% - sticla 100 ml

Indicatii: Tratamentul canalelor infectate, pulpite si periodontite apicale

Avantaje:

 • Antiseptic eficient impotriva infectiilor
 • Perioada indelungata de utilizare
 • Veti folosi solutia până la ultima picătură datorită sistemului original de dozare Luer Pro

PACHET PROMO ENDO 2 + CADOU

 • Producător: TehnoDent
 • Cod produs: PACHET PROMO ENDO 2
 • Disponibilitate: 5
 • 415,50 Lei
 • 352,29 Lei


Etichete: PACHET PROMO ENDO 2: CresoTin (analog Rockle's) + EDTAle gel cu peroxid 5ml + CalceTin Endo + Antiseptic lichid nr 2 (analog Parcan) concentratie 3 % - 100ml + Eugetin (analog Endomethasone), tehnodent