Test Bowie & Dick pentru testare autoclav (1 set)

Se foloseste in autoclavul cu aburi pentru programele Bowie and Dick la testarea penetrarii aburului in sterilizator cu descarcarea dinamica de aer. Se introduce in autoclav, se porneste aparatul. Testul este de culoarea albastra si este infasurat in hartie (pus in mijloc). Daca se face sterilizarea, testul isi schimba culoarea din albastru in verde inchis in timpul fazei de difuzie dintr-un ciclu de sterilizare. Daca sterilizarea nu este completa, ramane albastru. Testul ofera o confirmare vizibila a detectarii prezentei aerului rezidual (se pune intre hartii pentru a se putea observa cat de bine patrunde sterilizarea pana la test), in urma monitorizarii zilnice pentru 3.5 minute la 134°-137°C.
Material: hartie creponata pusa intre foi de hartie.
Nu trebuie sa intre in contact cu lichidul.
Fisa tehnica:

 • Schimbarea culorii indicatorului din albastru in verde inchis.
 • Cerneala indicatoare nu contine metale grele!
 • Perioada de valabilitate: 2 ani.
 • Rezultate reproductibile: pachetele de unica folosinta nu pot fi utilizate intr-un mod diferit sau necorespunzator.
 • Hartia indicatoare din interiorul pachetului este impregnata cu indicator de culoare albastra care vireaza in verde inchis spre negru, ceea ce confirma ca sterilizarea este efectuata corespunzator.

Caracteristici:

 • Noul pachet test de unica folosinta Bowie & Dick este un test foarte sensibil folosit pentru evidentierea aerului rezidual periculos sau a gazelor inerte din camera de sterilizare. Aerul rezidual sau gazele inerte pot periclita procesul de sterilizare.
 • Cerneala indicatoare isi schimba culoarea din albastru in verde inchis spre negru, atunci cand este expusa anumitor parametri de sterilizare. Schimbarea culorii este completa si uniforma.
 • Pachetul test de unica folosinta Bowie & Dick asigura securitate maxima monitorizarii sterilizarii. Se poate aprecia usor corectitudinea evacuarii aerului precum si asigurarea cantitatii corespunzatoare a aburului (concentratie non-critica a gazelor inerte). Pachetul test de unica folosinta Bowie & Dick nu contine metale grele. Nu are miros, nu are scurgeri si nu este vatamator.

Instructiuni de folosire:

 1. Controlul de rutina se incepe printr-un test de vid, urmat de un ciclu de incalzire. Astfel, sterilizatorul este pregatit pentru a incepe testul Bowie & Dick.
 2. Se plaseaza pachetul de testare (fara a fi desfacut) orizontal in treimea de jos a camerei, ex. pe platforma inferioara a sistemului de incarcare sau in zona superioara scurgerii. Numai pachetul test Bowie & Dick trebuie plasat in camera.
 3. Se porneste ciclul test Bowie & Dick la 134C valoare nominala (134C efectiv, pana la max. 138C) pentru 3,0 pana la 3,5 min. Pachetul test de unica folosinta trebuie indepartat imediat la sfarsitul ciclului. Se indeparteaza hartia indicatoare si se examineaza rezultatul.
 4. Pentru a citi rezultatul, se plaseaza hartia indicatoare pe o suprafata stralucitoare.
 5. Nota: Nu se plaseaza hartia indicatoare in fata unei surse de lumina. Se compara zona exterioara a hartiei cu cea din centru. Evacuarea suficienta a aerului/gazelor inerte va arata o schimbare a culorii uniforme din albastru in verde foarte inchis. Evacuarea insuficienta a aerului/gazelor inerte va conduce la o schimbare neuniforma a culorii. In acest caz, se repeta ciclul Bowie & Dick - daca diagnosticul se confirma, trebuie oprit aparatul si chemat producatorul pentru reparatii/intretinere.
 6. Pentru documentare, se pastreaza hartia folosita pentru test la loc intunecos.
Atentie! Setul este necesarul pentru o singura testare.
Nu sunt mai multe teste in setul de vanzare!


Testul Bowie-Dick trebuie utilizat:

 • zilnic, daca la autoclav se sterilizeaza textile, saboti piele;
 • cel putin o data pe saptamana, la autoclavul care sterilizeaza instrumente medicale;
 • dupa fiecare reparatie sau interventie mecanica a aparatului.

Test autoclav Bowie & Dick

 • Cod produs: Test autoclav Bowie&Dick
 • Disponibilitate: 864
 • 15,00 Lei
 • 10,00 Lei


Produse asemănătoare

Autoclav Tanda Steri 18L clasa B + Cadou 20 cutii masti medicale 3 straturi

Autoclav Tanda Steri 18L clasa B + Cadou 20 cutii masti medicale 3 straturi

NOU! Adauga Extra Garantie, vezi detalii.Valo..

7.650,00 Lei 9.000,00 Lei

Autoclav Tanco 8L clasa B cu imprimanta incorporata

Autoclav Tanco 8L clasa B cu imprimanta incorporata

NOU! Adauga Extra Garantie, vezi detalii.Valo..

6.200,00 Lei

Autoclav Tanda Steri 23L clasa B

Autoclav Tanda Steri 23L clasa B

NOU! Adauga Extra Garantie, vezi detalii.Valo..

9.500,00 Lei

Etichete: Test Autoclav Bowie & Dick, indicator sterilizare, indicator autoclav